15 maj 2024
onsdag, 25 april 2012 21:19

Urban Deli expanderar i Sickla

Skrivet av 
alt

 

Efter succén i AFA Fastigheters Sockerbetan 1 vid Nytorget på Södermalm i Stockholm tar restaurangen, delibutiken och mataffären Urban Deli nästa steg. I november tas det framgångsrika konceptet, utökat med ett matlabb, till Atrium Ljungbergs Sickla Affärskvarter. Urban Deli hyr en lokal om 850 kvm.


– Vi är ytterst omsorgsfulla i valet av aktörer och Urban Deli har med sina framgångar vid Nytorget bevisat vilken kapacitet de har att skapat med en unik häftig mötesplats där matupplevelsen står i centrum, säger Linus Kjellberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.


Urban Deli öppnade 2009 sin första restaurang om 650 kvm på Nytorget och blev med sin nyskapande mix av restaurang, butik och deli snabbt en uppskattad och självklar mötesplats. När det nu är dags för en andra etablering väljer företaget Sickla framför innerstaden.


– Sickla ligger precis i skarven mellan innerstad och förort och det är tydligt åt vilket håll staden växer. Sickla håller på att utvecklas till ett Sicklamalm och vi vill vara med från början! Sickla har med Hammarby Sjöstad och Nacka kommun ett spännande upptagningsområde med stor potential och kundgrupper som vi tror attraheras av vårt koncept. Dessutom ligger Sickla extremt lättillgängligt, menar Jesper Weidlitz, vd för Urban Deli.