16 maj 2024
tisdag, 24 april 2012 14:30

Ikano byggstartar i Kungens Kurva

Skrivet av 

 

alt
Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres.

 

alt

Ikanos shoppingcenter kommer att bli cirka 20 000 kvm stort och beräknas öppna till julhandeln 2013.

alt
Situationsplan för Ikano Shoppingcenter i Kungens Kurva.

 

alt

Carin Brånén, kommunikationschef Ikano Fastigheter.

 

Idag tar Daniel Dronjak Nordqvist, kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, och Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres det första spadtaget för ett 20 000 kvm stort nytt shoppingcenter vid Ikea i Kungens Kurva. Nu vid byggstarten är cirka 70 procent av ytorna är redan uthyrda.

 

– Vi ser fram emot etableringen som ytterligare stärker Kungens Kurva som Skandinaviens största handelsplats och som skapar många nya jobb inte minst för våra ungdomar. Det behövs i expansiva Huddinge som snart får sin 100 000:e invånare, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Ikanos shoppingcenter kommer att bli cirka 20 000 kvm stort och beräknas öppna till julhandeln 2013.


– Ett antal marknadsledande handelsaktörer har redan tecknat kontrakt och cirka 70 procent är redan uthyrt. Vi bygger i två etapper. Elgigantens befintliga butik kommer att byggas in i den första etappen. I etapp två planerar vi för ytterligare 40 000 kvm handel, säger Jan Kristensson i ett pressmeddelande.


Peab är entreprenör för byggnationen som beräknas uppgå till 273 Mkr.

 

Kommunikationschef för Ikano Fastigheter är Carin Brånén, som berättar att Ikano är en expansiv, långsiktig fastighetsägare och projektutvecklare med verksamhet i Norden inom tre affärsområde: Ikano Retail Centres, Ikano Kontor och Ikano Bostad.