16 maj 2024
fredag, 20 april 2012 00:03

Aberdeen förnyar vid Stureplan

Skrivet av 
alt
Jens Linderstam, Aberdeen Asset Management.
alt
Sperlingens Backe 30, dag och natt.
alt


I höst får Stockholm ett nytt spännande handels- och restaurangkvarter vid Stureplan när nya hyresgäster slår upp portarna i SEB Trygg Livs totalrenoverade fastighet Sperlingens Backe 30 i hörnet Sturegatan /Humlegårdsgatan.

 

I förra veckan tecknades ett avtal med projektets ankarhyresgäst – Sturehof – som även äger Riche och Teatergrillen. Sturehof har skrivit ett avtal på 15 år och öppnar ett nytt restaurangkoncept på hela 1 750 kvm. Dessutom ska Eton, Morris och Crockett&Jones etablera flaggskeppsbutiker i fastigheten.

 

Det nya restaurangkonceptet är Sturehofs största etablering hittills och blir en mötesplats som innehåller både restaurang, marknad, bageri, kafé, orangeri m.m.

 

– Vår ambition är att göra kvarteret levande och attraktivt i en tidlös stil. Inspirationen kommer från Europa och gator som Jermyn Street i London och Kronprinsensgade i Köpenhamn, säger Jens Linderstam, ansvarig för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management.

 

Aberdeen säger i ett pressmeddelande att ytterligare varumärken står på tur att öppna butiker i höst och sammantaget blir detta hörn i norra delen av Stureplan ett bra komplement till och förlängning av det redan etablerade stråket från NK till Bibliotekstan. Varje butik är fristående och har egen entré från gatorna.