18 maj 2024
söndag, 15 april 2012 19:28

Wetterfront planeras i Jönköping

Skrivet av 
alt
Wetterfront har ritats av Arkitekthuset i Jönköping.


Björn Karlsson, fastighetsbolaget Lecrima, har tillsammans med Jörgen Larsson, Quadrent Förvaltning, tagit fram ett förslag på ett nytt projekt i centrala Jönköping. Projektet heter Wetterfront och innehåller cirka 10 500 kvm BTA kontor, kafé, restaurang, utställningslokaler samt parkeringar för 280 personbilar och åtta bussar på Järnvägsgatan. Namnet Wetterfront anspelar på läget vid Vättern och att Jönköping är i framkant.


Tanken med Wetterfront är att utnyttja läget nära resecentrum, Hamnparken, hamnen och city för att skapa moderna kontorsmiljöer och publika utrymmen.


– Wetterfront flätar samman öster och väster i Jönköping och innebär nya arbetsplatser i ett utmärkt kommunikationsläge för pendlare och besökare till Jönköping, säger Jörgen Larsson.


Den planerade byggnaden, som ritats av Bert Noorlander, Arkitekthuset i Jönköping, omfattar sju våningar med en transparent arkitektur kryddat med en sjönära restaurang med utsikt över Vättern. Byggnaden blir tillgänglig från Hamnparken men även från Strandpromenaden via hiss och trappa.


För att Wetterfront ska bli verklighet krävs planändring. Teoretiskt skulle byggstart kunna ske 2014 med färdigställande år 2016.