29 april 2024
onsdag, 04 april 2012 20:28

Alla hyror i Stockholmshem höjs med 2,48 procent

Skrivet av 
ingela lindhw-Ingela Lindh, vd Stockholmshem.

 

Nu är 2012 års hyror klara för Stockholmshems drygt 25 000 lägenheter. Efter utdragna förhandlingar med Hyresgästföreningen blev resultatet att hyran för de drygt 25 000 lägenheterna inom Stockholmshem höjs med 2,48 procent från den 1 april. Stockholmshems ursprungliga krav var differentierat och låg från början på upp till 6,5 procent i innerstadslägen och gradvis lägre höjningar i ytterstaden med ett snitt på 4,14 procent.


– Vi är mycket förvånade över att Hyresgästföreningen hellre väljer en högre genomsnittlig höjning för alla, istället för en fördelning som tar hänsyn till standard, nuvarande hyresnivå och läge. Nu får hyresgästerna i Skärholmen och Rågsved samma höjning som de som bor billigast på Södermalm och i Vasastan, säger Ingela Lindh, vd för Stockholmshem.


I en kommentar till förhandlingen säger Terje Gunnarson, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm:

– Stockholmshem försökte ställa hyresgäster mot hyresgäster, i ett försök att driva upp hyresnivåerna i innerstan. Genom den här överenskommelsen undviker vi en strandning. Hyresgästerna slipper den oro och osäkerhet som en utdragen process i Hyresnämnden skulle innebära, vilket i sin tur skulle kunna medföra stora belopp i retroaktiva hyror.