3 maj 2024
fredag, 27 januari 2012 21:34

Fortsatt stark Stockholmskonjunktur

Skrivet av 
olle_zetterberg-liten-w-cat
Olle Zetterberg, vd för Stockholm Business Region.
Foto: Cato Lein

 

Den senaste Stockholmskonjunkturen från Stockholm Business Region visar på en fortsatt god tillväxt för Stockholm. Under tredje kvartalet ifjol ökade lönesumman med 7,2 procent i Stockholms län och 6,9 procent i Stockholms stad jämfört med föregående kvartal.

I övriga landet ökade lönesumman med 5,5 procent. Samtidigt fortsatte sysselsättningen och antalet lediga jobb i Stockholm att utvecklas positivt, men takten dämpades något.

Det starka nyförtagandet i Stockholm höll i sig med en årstakt på historiskt höga 24 700 nya företag i länet och 14 300 i staden. Under tredje kvartalet ökade antalet invånare med 0,5 procent i länet och 0,7 procent i staden. De senaste fyra kvartalen har Stockholms län ensamt svarat för 55 procent av Sveriges befolkningsökning under perioden.

– Stockholm har en fortsatt stark arbetsmarknad trots att arbetslösheten ökar igen. Det kraftfulla nyföretagandet är mycket positivt. Att staden också får allt fler invånare visar att Stockholm har en stor attraktionskraft, vilket är glädjande, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.