3 maj 2024
måndag, 23 januari 2012 18:23

Scheiwiller Svensson ritar AkzoNobels nya svenska huvudkontor i Nacka

Skrivet av 
scheiwiller_svensson_akzo
AkzoNobels nya svenska huvudkontor i Sickla. Illustration:
Scheiwiller Svensson Arkitektkontor

 

Fredag den 27 januari tas första spadtaget för byggnationen av AkzoNobels nya svenska huvudkontor i Sickla Affärskvarter i Nacka. Här skapas en kreativ, funktionell mötesplats som ger AkzoNobel ökade förutsättningar för innovation och affärsutveckling.

Sickla och Nacka kommun är en av Sveriges mest expansiva stadsdelar och kommuner. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har under kort tid utvecklat Sickla till ett blomstrande och levande område med en blandning av handel, arbetsplatser, service, kultur och lärande. AkzoNobel är ett av flera stora företag som väljer att utveckla sin verksamhet i det som kallas Sickla Affärskvarter.

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor anlitas för utformningen av fastigheten om cirka 10 300 kvm. Laboratorier, verkstäder och kontor samlas i ett högteknologiskt verksamhetshus när globala koncernen AkzoNobels olika R&D- och marknadsavdelningar samlas i byggnaden.

Precisa tegelskivor framför stora glaspartier bildar fasad för byggnaden. Flexibilitet, smart logistik och avancerad teknik präglar projektets insida då verksamheten spänner över ett ovanligt brett spektrum. 

Byggnaden ska ligga i framkant vad gäller hållbarhet och kommer att miljöcertifieras. Planering och projektering sker i nära samarbete med AtriumLjungberg och AkzoNobel.