26 april 2024
tisdag, 28 februari 2012 19:54

AXA Real Estate reser på nytt 2 miljarder euro

Skrivet av 
pierre-vaquier-ceo-areim
Pierre Vacquier, CEO, AREIM.

AXA Real Estate Investment Managers har rest ytterligare 2 miljarder euro för finansiering av sina pan-europeiska lån, vilket medför att AXA Real Estate har en total investeringskapacitet om cirka 4,7 miljarder euro.

Den franska investment managern har hittills investerat 2,5 miljarder euro i europeiska fastigheter. Det nya kapitalet har rests av större institutionella kunder och av AXA-bolag i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Benelux, Spanien och Japan. AXA räknar med att ytterligare påskynda investeringstakten på utvalda europeiska fastighetsmarknader under de närmaste månaderna.

Med tanke på de exceptionella marknadsvillkor som finns på flera europeiska fastighetsmarknader, räknar AXA med att investera över 2 miljarder euro under 2012. I fjol investerade AXA Real Estate cirka 1,5 miljarder euro i fastighetslån på primära och sekundära marknader, varav 40 procent av dessa investeringar placerades i låneportföljer under det sista kvartalet år 2011, vilket var en lämplig tidpunkt eftersom ett flertal europeiska banker lämnade marknaden för fastighetsutlåning.

AXA har genomfört fastighetsinvesteringar främst i Storbritannien, Frankrike och Nederländerna.

År 2012 räknar AXA Real Estate att kraftigt ökar sin exponering mot Frankrike och Tyskland, eftersom de traditionella långivarna i dessa länder har, liksom de brittiska bankerna, kraftigt har minskat sina fastighetsutlåning. Fokus för AXA är seniora lån med säkerheter i fastighetstillgångar med starka kassaflöden och med attraktivt riskjusterade avkastningar. SF