27 april 2024
tisdag, 28 februari 2012 12:17

NCC bygger tiovåningshotell för Midroc i Lund

Skrivet av 
midroc_borgs_park
Borgs Park med kontor i förgrunden och hotellet till höger.
Illustration: Midroc

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag av fastighetsutvecklaren Midroc att bygga ett hotell – Park Inn by Radisson – i området Borgs Park i Lund. Hotellet blir tio våningar högt med plats för 192 rum. Byggstart är februari 2012 och det ska stå färdigt i november 2013. Ordervärdet är 131 Mkr.

Hotellet får hög standard och byggs i nära anslutning till Midroc Property Developments planerade byggnad World Trade Center. Det ska miljöklassificeras som GreenBuilding. Läget vid Råby trafikplats, med omedelbar tillgång till E22, gör att färden till Malmö tar tio minuter med bil.

– Det finns ett stort behov av hotell i Lund. I och med bygget av WTC kommer behovet att öka, särskilt bland affärsresenärer. Men närheten till Europas största centrum för forskning och det strategiska läget intill E22 gör hotellet attraktivt även för andra besökare, säger Torsten Erlandsson, affärschef på NCC Construction region Syd.

Hotellets bottenplan ska rymma reception, kök och en fullt utbyggd restaurang med service från morgon till kväll. På nästa våning tillkommer konferensutrymmen. I anslutning till hotellet planerar Midroc för ett parkeringshus med plats för cirka 475 bilar.

Byggnaden får en prefabricerad betongstomme med källare och en fasad i betong och skivmaterial. Badrummen är färdiginredda moduler som lyfts in på respektive plan.

När Hotell Park Inn by Radisson står klart ska det drivas vidare av hotelloperatören Winn Hotel Group.