26 april 2024
fredag, 20 januari 2012 21:37

Stora nedskrivningar för Skanska

Skrivet av 
skanska_johan_karlstrom_w
Skanskas vd och koncernchef Johan
Karlström. Foto: Skanska

I Skanskas finska och norska byggverksamheter tvingas bolaget att genomföra nedskrivningar om totalt 520 Mkr för det fjärde kvartalet ifjol. Det pågår ett omfattande arbete med att förbättra lönsamheten och båda enheterna har under kvartalet genomfört djupare analyser av verksamheten och projektportföljen.

Analysen av Skanska Finlands verksamhet och projektportfölj har genomförts av enhetens nya ledning och medför att resultatet för kvartalet belastas med 350 Mkr. Projektnedskrivningar och reserveringar uppgår till 320 Mkr och är till största del hänförliga till kommersiella byggprojekt i södra Finland och i Estland.

Dessutom har nedskrivningar av mark och tillgångar gjorts med 30 Mkr, vilka till största del är hänförliga till den estniska verksamheten.

Det pågående arbetet och omstruktureringen av byggverksamheten i Norge har medfört projektnedskrivningar och reserveringar om 170 Mkr i det fjärde kvartalet. Övrig information avseende fjärde kvartalet 2011 presenteras i bokslutskommunikén den 8 februari.