13 juni 2024
torsdag, 12 augusti 2021 09:49

Fredrik Wirdenius, ny styrelseledamot i Assemblin

Skrivet av 

 

 Assemblin har vid en extrainsatt bolagsstämma valt Fredrik Wirdenius till ny styrelseledamot. Fredrik Wirdenius (född 1961) har en civilingenjörsexamen från KTH i Stockholm. Han har haft ett flertal ledande befatningar inom Skanska och han var verksam som vd och koncernchef i fastighetsbolaget Vasakronan AB mellan 2008 och 2019. Idag driver han en egen rådgivningsverksamhet, och är styrelseordförande i Willhem AB, Hållbo AB och 3E Property AB samt styrelseledamot i Kungsleden AB, Axfast AB, Nobelhuset AB samt Scandic Hotels AB.
 Fredrik Wirdenius väljs till ännu en styrelse.– Fredrik Wirdenius har ett långt förflutet i den svenska och internationella bygg- och fastighetsbranschen. Han har också ett stort fokus på kundnytta och service, vilket är viktigt för Assemblins fortsatta framgång. Jag är därför mycket glad över att kunna välkomna Fredrik till Assemblins styrelse, säger Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin.

– Installationsbranschen är en spännande bransch som har en viktig roll att spela i samhället, inte minst i den pågående klimatomställningen. Assemblin har på kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna på den nordiska installationsmarknaden, och jag ser fram mot att bidra med min erfarenhet till Assemblins fortsatta utveckling och tillväxt, säger Fredrik Wirdenius.

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Bolaget utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi. Assemblin vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Bolaget har en omsättning om 10 Mdr kr och det har cirka 5.900 medarbetare på runt 100 orter i Norden.