26 april 2024
måndag, 14 juni 2021 09:41

Niam köper kontorsfastighet i Göteborg

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Niam köper en fastighet som uppfördes 2017 och som är fullt uthyrd till Volvo Cars i Torslanda, Göteborg.


Niam har avtalat om att förvärva en 24.500 kvm stor kontorsbyggnad i Göteborg av Torslanda Property Investment AB (”TPI”), ett bolag där Sagax och Nyfosa är större aktieägare. Köpeskillingen är 870 Mkr och tillträde ska ske den 1 oktober 2021. Fastigheten är en modern och flexibel kontorsbyggnad med ett fristående parkeringshus. Fastigheten uppfördes 2017 och den är fullt uthyrd till Volvo Cars.
Cushman & Wakefield var rådgivare i affären.

 

Fastigheten ligger i Torslanda, endast 15 minuter nordväst om centrala Göteborg. Området är dominerat av Volvo Cars produktion, lager och kontor. Kontorsbyggnaden som är Volvo Cars modernaste kontorslokaler i området, tillhandahåller även hyresgästerna med en restaurang som drivs av Volvo genom operatören ”Harvest by Mannerström”. 

Daniel Andersson, Head of Acquisitions Niam Sverige, säger
– Denna moderna kontorsfastighet har ett mycket strategiskt läge och vi ser fram emot att överta fastigheten från TPI för att fortsätta förvalta fastigheten väl och tillgodose Volvo Cars behov.

Stefan Berg, verkställande direktör i Torslanda Property Investment, säger:
– Fastigheten uppfördes 2017 åt Volvo Cars som då erbjöds moderna miljöklassade lokaler. Genom försäljningen till Niam frigör TPI kapital samtidigt som vi kunnat attrahera en ledande institutionell investerare till Torslandaområdet där TPI har merparten av sina fastigheter. Målsättningen är att i nära samarbete med bolagets största kund, Volvo Cars, fortsätta investera i fastighetsbeståndet i Torslanda.