27 april 2024
tisdag, 25 maj 2021 10:51

Skanska utför arbeten för höghastighetsjärnväg

Skrivet av 

 



 

 

 


Skanska har avtalat om större pålningsarbeten vid sektionen London Tunnels av höghastighetsjärnvägen HS2, Storbritannien. Den externa delen av kontraktet är värd 62 miljoner pund, cirka 720 Mkr.




Skanska har, genom Cementation Skanska, tecknat avtal med samriskbolaget Skanska Costain STRABAG för större pålningsarbeten vid sektionen London Tunnels av höghastighetsjärnvägen HS2, Storbritannien. Kontraktet är totalt värt 93 miljoner pund. Den externa delen av kontraktet är värd 62 miljoner pund, cirka 720 Mkr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det andra kvartalet 2021.

Cementation Skanska kommer att skapa en av de största spontgroparna i Europa – motsvarande fyra fotbollsplaner i storlek. Den nära 1 kilometer långa byggarbetsplatsen kommer att rymma linjerna som kommer in till Euston station för den nya höghastighetsjärnvägen HS2. Totalt kommer cirka 2.000 pålar att installeras.

Skanska levererar, som en del av Skanska Costain STRABAG joint venture, design och byggnation i den södra delen av High Speed ​​Two (HS2)-projektet inom den första fasen av utbyggnaden av Storbritanniens nya höghastighetsjärnväg. Kontraktet för HS2 Main Works-paketet tillkännagavs den 15 april 2020 och omfattar byggnation av större tunnlar i infarten till Londons terminal vid Euston station.

HS2 kommer att erbjuda cirka 555 kilometer ny höghastighetsbana och förväntas transportera mer än 300.000 passagerare om dagen i full drift. Det kommer att öka tillgängligheten över hela landet och hjälpa Storbritannien att nå sitt mål om netto noll koldioxidutsläpp till 2050.