26 april 2024
torsdag, 20 maj 2021 13:03

Heba säljer till Arbetarebostadsfonden

Skrivet av 

 



 

 

 


En av de fastigheter som Heba säljer är Störtloppet 2, omfattande 2.200 kvm, och uppförd 1950, på Terrängvägen 97 i Västertorp.

 

 

 

 


Heba Fastighets AB har tecknat avtal om överlåtelse av Isdubben 1 och Störtloppet 2 i Västertorp, samt av Reversen 2 i Hägersten. Köpare är Arbetarebostadsfonden. Affären genomförs som en bolagsaffär med planerat tillträde den 1 september 2021.

Fastigheterna säljs via en aktiebolagstransaktion. Köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 250,3 Mkr och uppgår preliminärt till 219,3 Mkr. Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2020/2021 med 8,2 procent.

Heba har en växande projektportfölj för nyproduktion och ett omfattande ROT-program.

– Genom försäljningarna får Heba möjlighet att ytterligare öka nyproduktionen av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba Fastighets AB.

Fastigheterna omfattar 96 lägenheter om totalt 6.361 kvm, samt 531 kvm lokaler.

– Vi är mycket nöjda till förvärvet som ger oss möjlighet att växa i ett trevligt område och i närhet till befintliga fastigheter i vår förvaltning. Förvärvet ger också ett bra tillskott till vår expansionsplan att på sikt nå ett förvaltat bestånd om 2 000 lägenheter, säger Jari Lalli, vd för Arbetarebostadsfonden.

Tango
har varit transaktionsrådgivare, DLA Piper juridisk rådgivare och PwC rådgivare inom skatt och finansiellt åt köparen. Lindahl har varit juridisk rådgivare till säljaren.