22 juni 2021
torsdag, 20 maj 2021 11:36

Arlandastad Group siktar mot notering

Skrivet av 

  

 

 


Från vänster: Peter Wågström är styrelseordförande för Arlandastad Group som har Per Taube som huvudägare.

 

 

 

 

 

 

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska områden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Bolaget har sedan 2007 kontinuerligt förvärvat mark som utgör angöringen till Arlanda med en projektportfölj om 30 miljarder kronor.

– Arlandastad Group har byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en börsnotering och en tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden, nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden för såväl samhället som för våra aktieägare, säger Peter Wågström, ny ordförande i Arlandastad Group.

Peter Wågström har idag styrelseuppdrag, verkar som entreprenör och investerare. Han har tidigare varit koncernchef i NCC och har genom åren haft en rad ledande positioner inom fastighetsbranschen. Peter Wågström besitter en gedigen kompetens och erfarenhet av att verka i en noterad miljö och inom bygg- och fastighetsområdet.

– Det känns mycket tillfredsställande att som grundare och tidigare ordförande i bolaget nu lämna över ordförandeskapet till Peter. Han har efter sina tre år som styrelseledamot god kunskap om verksamheten, betydande branschkunskap samt erfarenhet från att verka i en noterad miljö. Vidare är jag mycket glad över att Maria Rankka samt Sunniva Fallan Röd förstärker styrelsen med kompletterande kompetens. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens och det stärker även vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Group via bolaget Gelba Management AB.

Maria Rankka är medgrundare till diagnostikbolaget ABC Labs. Hon har tidigare bland annat varit vd för Stockholms Handelskammare. Idag har Maria Rankka en portfölj av uppdrag, bland annat som styrelseledamot i fastighetsbolaget Genova och välfärdsföretaget SilverLife.

Sunniva Fallan Röd har arbetat många år inom hotellbranschen och är i dag vd för Sturebadet AB. Hon har tidigare arbetat som vd för Yasuragi och har bakgrund från både kedjedrift i Scandic och boutiquehotellet Lydmar Hotel. Hon är ledamot i Svenska Spahotells styrelse, och han har tidigare varit ledamot i Visita Stockholms styrelse samt varit ordförande i valnämnden för Visita Stockholm och ledamot i valnämnden för Visitas centrala styrelse.

Styrelsen Arlandastad Group består därmed av Peter Wågström (ordförande), Per Taube, Leif West, Maria Rankka, Sunniva Fallan Röd, Tomas Rudin, Peter Markborn och Björn Nilsson.