26 april 2024
onsdag, 19 maj 2021 12:57

Patrik Kallenvret, Head of Capital Markets CBRE Nordics

Skrivet av 

 



Kapitalmarknadsverksamheten för CBRE i Norden kommer ledas av Patrik Kallenvret och han kommer att fortsätta att leda kapitalmarknadsverksamheten i Sverige och rapportera till Colin Waddell, vd för Norden. Sedan år  2013 har Patrik Kallenvret innehaft en befattning som vd på CBRE Sverige och han kommer att fortsätta i den rollen under tiden och överlämna verkställande direktörens uppgifter till Sverige till en efterträdare som tillkännages i god tid.






Patrik Kallenvret kommer att leda CBRE:s nordiska kapitalmarknadsverksamhet.

 

 

CBRE:s team för Nordic Capital Market erbjuder sina inhemska och internationella kunder ett komplett utbud av transaktions-, kapitalrådgivnings-, investmentbank- och skuldrådgivningstjänster i hela Norden. Lokala kapitalmarknadsledningar kommer att rapportera till Patrik Kallenvret inklusive Henrik Calton, chef för kapitalmarknader, Finland, Christian Bro Jansen, chef för kapitalmarknader, Danmark, och Alexander Stensrud, chef för kapitalmarknader, Norge. Detta inkluderar också Jørgen Arnesen, chef för fastighetsinvestering, Norden och Amanda Welander, forskningschef, Norden.

Colin Waddell, vd för CBRE Norden, kommenterar:
– Det gläder mig att Patrik kommer att leda vår nordiska kapitalmarknadsverksamhet. Han har bidragit till att etablera och bygga CBRE:s svenska verksamhet och hans betydande erfarenhet av ledarskap och fastighetsmarknad gör att han är idealiskt positionerad för att gå in i rollen och hjälpa till att ta Nordic Capital Markets-verksamheten genom nästa utvecklingsstadium.

Patrik Kallenvret, Head of Capital Markets, CBRE Nordics, tillägger:
– Jag är mycket glad och hedrad över att få möjlighet att leda vår marknadsledande verksamhet med Nordic Capital Markets. Vi har sett en anmärkningsvärd motståndskraft i hela den nordiska fastighetssektorn under pandemin och vi ser nu fram emot att hjälpa våra kunder att dra full nytta av återhämtningen i horisonten. Vi kommer att fokusera på att ständigt förbättra kundtjänsten för att säkerställa att vi levererar exceptionella kundresultat. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbeta med det nordiska teamet och spendera ännu mer tid med våra kunder.

CBRE med huvudkontor i Dallas, är världens största kommersiella fastighets- och värdepappersföretag baserat på intäkter från 2020. Företaget har mer än 100.000 anställda som betjänar kunder i mer än 100 länder.