27 april 2024
onsdag, 19 maj 2021 12:24

Filmstaden öppnar alla 35 biografer den 1 juni

Skrivet av 

 



 

 

 


Filmstaden har 35 biografer runt om i landet, som alla har varit stängda sedan slutet av november 2020. Nu öppnar biografkedjan att den öppnar sina biografer igen tisdagen den 1 juni.






Biografkedjan Filmstaden meddelar att företaget öppnar sina biografer igen tisdagen den 1 juni.– Det känns fantastiskt och vi märker att efterfrågan är stor, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden.

– Det känns fantastiskt och vi märker att efterfrågan är stor, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden.

Filmstaden har 35 biografer runt om i landet, som alla har varit stängda sedan slutet av november. När regeringen i förra veckan meddelade att det åter blir möjligt att ha 50 personer i samma biosalong från den 1 juni tog Filmstaden beslutet att öppna igen.

– Vi har en nära dialog med FHM och nu är vi säkra på att det här beslutet håller. Och vi håller förstås kontakten med dem för att vara beredda när vi kan höja publiktakten mer, det beror ju på hur smittspridningen och vaccinationen rullar på, säger Helena Eklund.

Att landets största biografkedja öppnar innebär att många av de storfilmer som fått skjutas upp nu kan få premiär, som ”Tom & Jerry”, ”Godzilla vs Kong”, ”Black Widow”, svenska ”Sune – uppdrag midsommar” och inte minst ”Fast & furious 9”. Lite längre fram kommer också ”Top Gun: Maverick” och Bond-filmen ”No time to die.

Ett dynamiskt biljettbokningssystem ska se till att sprida ut publiken. Filmstaden anpassar också ut föreställningarna för att undvika köbildning, har utökade städrutiner samt stationer med handsprit.