26 april 2024
tisdag, 23 mars 2021 09:22

Balder bygger stora borätter på Kungstensgatan

Skrivet av 

 

 

 


I hörnet på Birger Jarlsgatan-Kungstensgatan ska Balder uppföra en bostadsrättsfastighet, som kallas Caprea (latin: rådjur), med ambitionen att skapa 28 bostadsrätter i storlekar om 120 kvm-370 kvm. Foto: Utopia arkitekter

 

 

 

 

 

 


Projektet omfattar 28 bostadsrätter om 120-160 kvm med penthouse om 179-370 kvm.

 

 

 

 

 

 

Läget i korsningen Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan gör också att lägenheterna blickar ut mot Immanuelskyrkan och Ellen Keys gröna park i norr.

 
















Det var i augusti 2020 som Balder köpte av Circle K den nedlagda bensinstationen på Birger Jarlsgatan 68 på Östermalm. Nu har projektet fått ett bygglov. Se länk:

På Östermalm i Stockholm finns många fina bostadsfastigheter. Dessa är i regel uppförda för över 100 år sedan. Nu ska Balder tillskapa något motsvarande med högsta kvalitet i en helt ny bostadsrättsfastighet på en av de kvarvarande tomterna på Östermalm. I hörnet på Birger Jarlsgatan-Kungstensgatan ska Balder uppföra en bostadsrättsfastighet, som kallas Caprea (latin: rådjur), med ambitionen att skapa 28 bostadsrätter i storlekar om 120 kvm-370 kvm.

– Balder förverkligar många byggrätter för bostäder i Norden. När vi fick möjligheten att förvärva, i praktiken en tomt, i ett av Stockholms bästa lägen såg vi det som en intressant möjlighet, säger Balders vd Erik Selin.

Balders avsikt är att uppföra en fastighet om cirka 5.500 kvm som innehåller 28 bostadsrättslägenheter, cirka 300 kvm kommersiella lokaler och parkeringar i källarplan. I förra veckan godkändes bygglovet, på så vis kan Balder nu ta nästa steg för att realisera detta fina projekt.


– Uppdraget är att tillskapa det bästa, vilket leder till att vi vill förena stilig arkitektur med utsökt funktion. För att förverkliga målet har vi satt samman ett hängivet team av engagerade och kunniga personer som blir en garant för att vi kommer att nå vårt mål, säger Thorsten Åsbjer, senior vice vd på Balder.

Läget i korsningen Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan gör också att lägenheterna blickar ut mot Immanuelskyrkan och Ellen Keys gröna park i norr.

I en kommentar säger Rebecka Yrlid, fastighetsutvecklare på Balder:
– Caprea kommer till övervägande del att bestå av större våningar i syfte att skapa en stabil bostadsrättsförening för långsiktigt boende. De fåtal mindre lägenheterna i huset kommer att kunna läggas samman med intilliggande större lägenhet. Marknadsföringen via Skeppsholmen Sothesby’s har inte påbörjats men vi ser redan ett stort intresse, vilket känns som ett kvitto på att det finns en stor efterfrågan på detta fina projekt.

Projektet omfattar 28 bostadsrätter om 120-160 kvm med penthouse om 179-370 kvm. Byggstart är våren 2021 med ett färdigställande vintern 2023. Parkering 13 platser i källarplan. Kommersiella lokaler 300 kvm.
Arkitekt är Utopia.