2 maj 2024
måndag, 22 mars 2021 12:59

Genesta säljer logistik i Malmö

Skrivet av 

 

 

 


Geresta köpte i februari 2019 en  lager- och logistikfastighet i Norra Hamnen Kubiklager i Malmö, om totalt 19.600 kvm. Nu säljer Genesta fastigheten till BentallGreenOak.

 

 















Genesta Property Nordic säljer lager- och logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö på uppdrag av GNRE Fund II, till den globala fastighetsinvesteraren BentallGreenOak.  JLL har varit rådgivare åt Genesta och JLL har även agerat finansieringsrådgivare till BentallGreenOak.

Fastigheten på totalt 19.600 kvm förvärvades i februari 2019 och har sen dess utvecklats med förbättringar för både hyresgästerna och miljön. År 2020 certifierades fastigheten enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM In-Use och tilldelades då nivån Very Good.

– Vi är nöjda med hur vi har utvecklat fastigheten. Vi har följt vår strategi genom att öka fastighetens miljöprestanda, erbjuda hyresgästerna en inspirerande arbetsplats och samtidigt generera värde för våra investerare, säger Genestas vd David Neil.

Fastigheten ligger i Malmö Industrial Park, ett nytt industriområde i Öresundsregionen med strategisk placering nära tåg, hamn och motorvägar. 

– Vi fortsätter att leta efter attraktiva möjligheter i Malmö och i övriga Norden, säger David Neil.

Cushman & Wakefield och Roschier var Genestas rådgivare under transaktionen.


Strategin för GNRE Fund II är att erbjuda institutionella investerare attraktiva kapitalplaceringar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar också i handel- och logistikfastigheter i huvudstäderna och andra storstäder i Norden.