28 april 2024
onsdag, 17 mars 2021 12:34

AF bygger logistik för DSV i Rosersberg

Skrivet av 

 

 

 


DSV ska bygga ett 68.000 kvm stort automatiserat logistiklager i Rosersberg, norr om Stockholm.
















AF Gruppens dotterbolag Kanonaden Entreprenad kommer att utföra ett grundarbete för DSV, som bygger ett nytt logistikcenter i Rosersberg norr om Stockholm. Kontraktsbeloppet är cirka 125 Mkr, exklusive moms.

Projektet omfattar ett 68.000 kvm stort automatiserat logistiklager i närheten av flygplatsen, järnvägen och motorvägen. Kanonadens uppdrag är att utforma och genomföra allt grundarbete.

Med det nya logistikcentret i Rosersberg kan DSV förkorta leveranstiden för varor i Stockholmsområdet. Etableringen kompletterar DSV-anläggningen i södra Stockholm och gör det möjligt för DSV att betjäna sina kunder från anläggningen som är bäst placerad i förhållande till rusningstrafik.

Behovet av modern logistik ökar och Kanonaden har därför gjort en strategisk investering för att bygga kompetens och erfarenhet inom området. AF Gruppen bidrar för närvarande till byggandet av sju logistikanläggningar i Mälardalen och västra Sverige.

– Uppdraget för Kanonaden är ytterligare en bekräftelse på företagets strategi att specialisera sig i logistikanläggningar, säger Bård Frydenlund, vice vd för AF Gruppen Sverige.