26 april 2024
måndag, 15 mars 2021 10:44

Oscar Properties köper i Tornby i Linköping

Skrivet av 

 

 

 


Tornby är ett industriområde i norra Linköping där ett av Sveriges största köpcentra är beläget. Tornby begränsas i söder av järnvägen, i norr av motorvägen E4, i väster av Skäggetorp och Bergsvägen, som utgör den mellersta av de tre motorvägsavfarterna samt i öster av Stångån.















Oscar Properties fortsätter sin strategi att köpa fastigheter på nya orter. Nyligen köpte Oscar Properties två fastigheter i Katrineholm och Falköping för 150 Mkr. Se länk. Nu köper bolaget två kommersiella fastigheter i industriområdet Tornby i Linköping för 97,5 Mkr. Fastigheternas gemensamma driftnetto uppgår till 6,1 miljoner kronor.

Förvärven är villkorade av finansiering och finansieras delvis genom en riktad emission om 15 Mkr. Emissionskursen fastställs i samband med tillträdet. Köpeskillingen baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 97,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.

Fastigheterna inrymmer kontor, lager och industri fördelat på en uthyrbar area om cirka 10.000 kvm. Lokalerna är uthyrda till ett flertal olika hyresgäster och fastigheterna bedöms ha en stor utvecklingspotential. Tillträde sker under andra kvartalet 2021.

– Som ett ytterligare steg på vår resa mot långsiktigt fastighetsägande etablerar vi oss nu i den attraktiva regionstaden Linköping. Vi ser fram emot att tillträda dessa fastigheter och skapa värde genom en aktiv förvaltning, kommenterar Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.