3 maj 2024
torsdag, 04 februari 2021 11:56

Stockholmarnas drömstadsdel

Skrivet av 

 

 

 


Stadsutvecklarna i Värtahamnens djupdykning i innerstadsdelarna ger oss stockholmarnas drömstadsdel.



Efter det att Stadsutvecklarna i Värtahamnen lät Novus undersöka vad som får stockholmarna att trivas i sin stad har vi nu träffat boende, verksamma och besökare för att prata mer om vad de uppskattar och vad som gör just deras del av staden unik. I fyra filmer kan du följa vår djupdykning i stadsdelarna Östermalm, Kungsholmen, Södermalm och Norrmalm. Slutsatserna är vad vi tar med oss i skapandet av en ny drömstadsdel i Värtahamnen.

Enligt Novus-undersökningen ”Stockholmarnas Stockholm” upplever de tillfrågade sig som mest trygga på Östermalm medan Kungsholmen har nöjdast invånare, Södermalm den bästa atmosfären och Norrmalm lockar med sitt rika krog- och kulturliv.

Nu har därför Stadsutvecklarna i Värtahamnen rest runt till de olika stadsdelarna i innerstaden för att prata med politiker, arkitekter, boende och företagare om stadsutveckling och trivsel. Vad är viktigt för att trivas i ett område? Hur skapas en mysig atmosfär? Vad får oss att känna trygghet i vår egen stadsdel?

Stadsutvecklarna i Värtahamnen tar med sig insikterna och kunskapen från stockholmarna och rapporten ”Stockholmarnas Stockholm” i skapandet av vad som ska bli stockholmarnas drömstadsdel i framtiden.

– Mig veterligen har ingen haft ett liknande arbetssätt som vi. Genom att ta det bästa från de mest särskiljande stadsdelarna i Stockholm har vi möjligheten att skapa något unikt i Värtahamnen, som förhoppningsvis blir stockholmarnas drömstadsdel. Det ska vi även se till att kombinera med en busighet och en inte så tillrättalagd stadsdel, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Stadsutvecklarna i Värtahamnens djupdykning i innerstadsdelarna ger oss stockholmarnas drömstadsdel.