3 maj 2024
onsdag, 03 februari 2021 11:32

JM köper byggrätter i Järvastaden av Vasakronan

Skrivet av 

 

 

 


De förvärvade byggrätterna ligger inom detaljplan för kv. Linnéan i Järvastaden, markerat med gult.

 






JM förvärvar byggrätter från Vasakronan för cirka 360 bostäder i Järvastaden i Solna. Affären uppgår till 364 Mkr och tillträde och betalning sker under det första kvartalet 2021. Med förvärvet fortsätter utvecklingen av Järvastaden där JM varit aktiva sedan 2006.

De förvärvade byggrätterna ligger inom detaljplan Linnéan i Järvastaden, Solna kommun och har en lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör utveckling av cirka 360 bostäder. Byggrätterna förvärvas inom ett avtal som tecknades mellan JM och Vasakronan 2006. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det första kvartalet 2021.

– Solna är en attraktiv kommun och vi är mycket glada att kunna stärka vår position med ytterligare byggrätter i Järvastaden, säger Malin Lindskog, regionchef JM Stockholm Nord.

Området Järvastaden är beläget i de norra delarna av Solna och Sundbyberg, invid naturreservatet Igelbäcken och cirka 10 minuter med tåg till Stockholm city. Järvastaden har utvecklats successivt sedan 2006 och JM planerar nu projekten Gulmåran/Svärdsliljan med planerad säljstart för första etappen hösten 2021.

De förvärvade byggrätterna ligger inom detaljplan för kv. Linnéan i Järvastaden, markerat med gult.