26 april 2024
tisdag, 02 februari 2021 14:45

Heimstaden och Magnolia bygger i Ursvik

Skrivet av 

 

 

 


Heimstaden och Magnolia utvecklar sitt projekt Brygghuset i Ursvik, Sundbyberg, med cirka 380 hyresrätter.

 






Nu startar byggnationen av Heimstaden och Magnolia sitt projekt Brygghuset i Ursvik, Sundbybergs kommun. Här utvecklar bolagen ett kvarter med cirka 380 hyresrätter samt lokala verksamheter och en förskola i entréplan. Kvarteret har ett attraktivt läge intill Ursviks torg och den nya stationen för tvärbanan som beräknas vara färdig 2022.

Torsdagen den 28 januari 2021 togs första spadtaget för projektet Brygghuset i Ursvik, vilket innebär att produktionen nu är igång. På plats var representanter från Magnolia Bostad, Heimstaden Bostad och projektets entreprenör Mecon Bygg.

– Jag är mycket glad att Magnolia Bostad och Heimstaden har startat bygget av Brygghuset. Nu är nästa etapp i Ursvik igång på riktigt. Det har varit en konstruktiv process att jobba fram det nya huset där involverade parter varit både lyhörda och lösnings-orienterade, säger Peter Schilling, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.  

– Att få vara en del av utvecklingen i Sundbyberg och kommande Ursviks torg känns väldigt bra. Vi har i god samverkan med kommunen, arkitekter och byggentreprenör arbetat fram en gestaltning med en väl avvägd variation i fasaderna. Många personer kommer att röra sig i området tack vare det stationsnära läget och lokaler i bottenvåningen. I projektet har vi stort fokus på att skapa en säker plats. Det är väldigt glädjande att nu få ta ett första spadtag tillsammans med Heimstaden och Mecon,  säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

I kvarteret Brygghuset erbjuder bolagen allt från kvadratsmarta 1:or till rymliga och familjevänliga 4:or. De flesta lägenheterna har balkong mot den gröna innergården eller gatan. På entréplan planeras inglasade lokaler som ger liv och rörelse i kvarteret och under mark bygger vi ett garage för både bilar och cyklar. Bolagen tar även ansvar för miljön genom att klä taket med solpanel samt miljöcertifiera kvarteret enligt miljöbyggnad Silver. Brygghuset växer fram i hjärtat av Ursvik – en levande och dynamisk stadsdel med butiker, skolor, träning och all tänkbar service. Men också närhet till sköna rekreationsområden och naturreservat