26 april 2024
fredag, 18 december 2020 12:54

Niam köper bostäder i Botkyrka av Peab

Skrivet av 

 

 

 


Niam köper ett hyresrättsprojekt av Peab under uppförande om totalt 84 lägenheter, inklusive 66 parkeringsplatser, i Botkyrka, söder om Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

Niam har tecknat avtal om förvärv av ett hyresrättsprojekt under uppförande om totalt 84 lägenheter, inklusive 66 parkeringsplatser. Projektet ligger i Botkyrka, cirka 45 minuter från centrala Stockholm. Vidare har bostäderna närhet till natur samt skolor och affärer. Fastigheten ligger i ett expansivt mikroområde där 3.500 bostäder kommer utvecklas till 2030.

Säljaren och utvecklaren är Peab, ett av de ledande byggbolagen i Norden. Niam övertar bostäderna vid färdigställande, vilket är under Q1 2023.

Christian Ekberg, Director Acquisitions Sverige, är mycket positiv till förvärvet och säger:
– Bostäderna kommer tillhandahålla många framtida hyresgäster en attraktiv bostad med hög kvalitet och närhet till ett stort utbud av bekvämligheter. Bostadsprojektet är ett bra tillskott i vår växande svenska bostadsportfölj och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Peab under utvecklingen samt till övertagandet i början på 2023.

Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling, säger:
– Den starka efterfrågan på hyresrätter har gett oss goda möjligheter att utveckla fastigheter som hyresrättsprojekt och naturligtvis är det mycket glädjande att vi kan bidra till utbudet av olika boendeformer i fler kommuner.