26 april 2024
torsdag, 17 december 2020 17:18

Aros köper projekt med 160 bostäder i Huddinge

Skrivet av 

 

 

 


Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

 

 

 

 

 

 

 

Aros Bostadsutveckling AB förvärvar sex fastigheter i Snättringe genom ett JV med Frentab AB. Bostadsprojektet är Aros Bostads första projekt i Huddinge kommun. Ambitionen är att redan 2021 påbörja produktionen av ett nytt bostadsområde med totalt 160 bostadsrätter, fördelade på flerbostadshus och radhus.

Aros Bostad har förvärvat fastigheterna Putsaren 1 - 4, Poeten 1 och Postiljonen 10 i ett JV med Frentab, där Aros Bostads andel uppgår till 51 procent. Detaljplan finns redan för fastigheterna, vilken ger möjlighet att utveckla cirka 120 lägenheter och 40 småhus. Den totala utvecklingsarean motsvarar drygt 16.700 kvm ljus BTA.


Aros Bostads andel i projektet genomförs i två olika strukturer, där flerbostadshusen förvärvas genom Aros Bostads fjärde fond, Aros Bostad IV, och småhusdelen förvärvas helt av Aros Bostad.

Fastigheterna är belägna i ett naturområde utmed Gamla Stockholmsvägen, angränsande till befintliga bostadsområden samt Källbrinks idrottsplats och skola. Området har goda kommunikationsmöjligheter och direkt närhet till Gömmarens naturreservat. Det nya bostadsområdet beräknas vara färdigställt i början av 2023.

Magnus Andersson
, vd för Aros Bostad, säger:
– Vi ser fram emot att utveckla detta attraktiva bostadsprojekt i samarbete med Frentab. Huddinge är en ny marknad för Aros Bostad och förvärvet går helt i linje med Aros Bostads tillväxtstrategi. Vi har som mål att uppnå 800-1.000 bostäder i pågående produktion genom att expandera till nya marknader i kombination med att bredda vår bostadsprodukt inom ett lägre prissegment.