26 april 2024
tisdag, 15 december 2020 14:17

Herlitz bygger unikt hotell i Göteborg.

Skrivet av 

 

 

 


Herlitz Properties ska bygga om fastigheten vid hörnet av Tredje Långgatan och Nordhemsgatan i Göteborg till ett unikt hotell med musik och kultur i fokus.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Herlitz Properties meddelar att fastigheten vid Tredje Långgatan i Göteborg ska bli unikt destinationshotell.
Fastigheten vid hörnet av Tredje Långgatan och Nordhemsgatan i Göteborg kan komma att bli ett unikt hotell med musik och kultur i fokus. Konceptet för destinationshotellet ”The Village” är framtaget bland annat i samarbete med en prisbelönad brittisk konstnär.

Planen är att öppna upp fastigheten ännu mer för allmänheten genom arkitektur, konst och musik. Vi vill bevara och utveckla nuvarande fastighet så att det kan få stå i hundra år till, säger Alban Herlitz, vd för Herlitz Properties.

Herlitz Properties ligger bland annat bakom prisnominerade Kvarteret Lokmästaren och förädlingen av Carlanderska Villan och Bolltorps Sanatorium i Göteborgsområdet. När Herlitz nu planerar för ombyggnation av fastigheten vid Tredje Långgatan innebär det ett extra våningsplan, 160 hotellrum och en insida som ska präglas av kulturella möten.

– Fastighetens unika karaktär är en av få i Göteborg som påminner om hur det ser ut Soho i New York, vilket vi är mycket svaga för. Genom att bland annat bevara nuvarande gatufasader vill vi förvalta känslan som gör området så unikt. När vi köpte fastigheten 2017 så visste vi samtidigt att den var i behov av att genomgå omfattande renovering. Möjligheten för oss att bygga enligt gällande detaljplan för att med lönsamhet kunna behålla och utveckla fastigheten vägde upp det, säger Alban Herlitz.

Området kring Tredje Långgatan i Göteborg är bland de mest levande och ”The Guardian” har listat området till det ”hetaste” i Europa och området är även omnämnd av hotellbranschen som ett av de mest attraktiva områden att starta hotell i. Utöver hotell planeras fastigheten även husera flertalet restauranger, fungera som shared workspace, musikstudio och med liveuppträdanden och konstutställningar.

– Vi vill tänka annorlunda vad gäller skapande inom fastighetsbranschen. Istället för att fastigheten tas fram av en arkitekt ska konceptet tas fram genom ett samarbete tillsammans med en erkänd musiker samt en prisbelönad brittisk konstnär, som nyligen tagit del av en RIBA-award, vilket är ett av Storbritanniens förnämsta arkitekturpris. Än så länge kan jag tyvärr inte avslöja namn, säger Alban Herlitz.

Fastigheten, som är en industribyggnad från sent 1800-tal, har även ett tillhörande gårdshus på dess innergård som hotats av rivning – något som Herlitz även vill sätta stopp på.

– Vi vill inget annat än att gårdshuset ska bevaras. Så fort vi är igång med arbetet så kommer vi att ansöka om en kompletterande plan för att säkerställa gårdshusets överlevnad. För oss är det viktigt att ge byggnaderna en standard som är tidsenlig, samtidigt som vi kommer att göra det på ett varsamt sätt så att det arkitektoniska uttryck som byggnaderna har idag både behålls och tillvaratas, säger Alban Herlitz.