26 april 2024
tisdag, 15 december 2020 14:05

Catella säljer landmärke i Helsingfors

Skrivet av 

 

 

 


Stiftelsen för studenter vid Aalto-universitetet (KY-stiftelsen) har med Catella som rådgivare sålt en kontorsfastighet, som kallas KY-byggnaden  i Helsingfors centrum. Köpare är NCC Property Development Oy.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 




Catella agerade som KY-stiftelsens exklusiva finansiella rådgivare vid avyttringen av en historisk landmärkefastighet, som kallas KY-byggnaden i Helsingfors centrum. Köpare är NCC Property Development Oy.

Stiftelsen för studenter vid Aalto-universitetet (KY-stiftelsen) har sålt en kontorsfastighet, som kallas KY-byggnaden och ligger på Pohjoinen Rautatiekatu 21 i Helsingfors centrum.

Den välkända fastigheten byggdes år 1941 och den har en varierande bakgrund i KY-samhället som lägenhet, kontor, detaljhandel och restaurang. Den sju våningar höga byggnaden bestod ursprungligen huvudsakligen av studentlägenheter men lägenheterna omvandlades till kontorslokaler på 1970-talet. För närvarande används några av lokalerna av KY Foundation. Dessutom består byggnaden av kontors- och restauranglokaler.

Byggnaden ligger vid gränsen till distrikten Kamppi och Etu-Töölö och är en del av de nationellt betydelsefulla byggda kulturmiljöerna.