29 april 2024
fredag, 11 december 2020 13:49

Fabege säljer i Solna till CapMan för 260 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Fastigheten Sadelplatsen 1 i Solna är belägen på Vallgatan 11 vid Järva krog och den har under många år inrymt Audi som bedrivit bilförsäljning där.

 


 

 

 

 

 

 

 







Fabege har avyttrat fastigheten Sadelplatsen 1 i Solna till CapMan. Fastigheten är belägen på Vallgatan 11 vid Järva krog och har under många år inrymt Audi som bedrivit bilförsäljning där. Fastigheten, som omfattar 6.360 kvm uthyrbar area för bilförsäljning och kontor samt ett P-däck, är idag näst intill tomställd.

Försäljningen sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 260 Mkr och ger ett resultat om 43 Mkr före skatt och 52 Mkr efter skatt.  Resultatet kommer att redovisas under fjärde kvartalet.

Tillträde sker senast 1 april 2021.

– Fastigheten ligger inte inom något av våra prioriterade områden och det känns därför naturligt att avyttra den kommenterar Stefan Dahlbo, vd och koncernchef för Fabege.

 

– Vi är mycket nöjda med förvärvet och med möjligheten att skräddarsy tillgången för att passa dagens krav och förväntningar på kontor. Vårt team har mycken erfarenhet från liknande renoverings- och uthyrningsprojekt i Solna. Vi har redan inlett hyresdiskussioner och fått stort intresse från flera potentiella hyresgäster, säger Anna Reuterskiöld, partner och chef för CapMan Real Estate Sweden.

CapMans fastighetsteam består av över 40 medarbetare i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn och Oslo. CapMan Real Estate förvaltar för närvarande totalt cirka 2,8 miljarder euro i fastighetstillgångar.