28 april 2024
torsdag, 10 december 2020 18:46

Nordr säljer i Rissne till Bantorget Hyresbostäder

Skrivet av 

 

 

 


Nordr bygger i Rissne169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9.000 kvm, åt Bantorget Hyresbostäder.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Nordr (fd Veidekke Eiendom) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer. På den aktuella fastigheten i Rissne planeras för 169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9.000 kvm.

Som en del av Nordrs löpande portföljstrategi väljer nu bolaget att sälja projektet till Bantorget Hyresbostäder som förvärvar utvecklingsprojektet enligt så kallad forward-funding, där Nordr fortsatt driver och projektleder byggnationen utifrån exploateringsavtalet som tecknades 2019. TM & Partners har varit Nordrs legala rådgivare i affären.

- Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den affär som vi nu gör med Rissnehöjden ligger helt i linje med vår affärsstrategi, där hyresrätter ska komplettera vår kärnaffär - utveckling av bostadsrätter, säger Lukas Nilsson, Transaktionsansvarig Affärsutvecklare, Nordr.

- Vi är glada att genomföra detta förvärv av ett attraktivt projekt i Stockholm. Genom förvärvet så ökar vi vår portfölj i Stockholm och ser fram emot ett gott samarbete med Nordr, säger Erik Spernaes, vd för Bantorget Hyresbostäder.

Byggstart planeras till strax efter årsskiftet och Credentia kommer vara ansvariga för entreprenaden.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att nu få starta produktionen av detta fina projekt efter ett givande samarbete med Nordr i tidigt skede, säger Oskar Öhlin, regionchef för Credentia.