27 april 2024
måndag, 07 december 2020 14:10

Oscar Properties hyr ut till skola i Nacka

Skrivet av 

 

 

 


Projektområdet, där Oscar Properties hyr ut 5.000 kvm till Kunskapsskolan, är beläget i Bakaxeln i Nacka, som ligger vid korsningen Värmdövägen-Alphyddevägen och ingår i den norra delen av detaljplaneprogrammet för Planiaområdet i Sickla inom Nacka stad.


 

 

 

 

 

 



Oscar Properties Holding AB offentliggör att bolaget tecknat en avsiktsförklaring att ingå ett hyresavtal om en skolverksamhet i Nacka omfattande cirka 5 000 kvm. Bolaget har även tecknat en avsiktsförklaring om en bostadsportfölj i norra Sverige med ett hyresvärde motsvarande cirka 20 Mkr. Båda dessa avsiktsförklaringar visar på bolagets nya riktning där fokus tar avstamp i såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling.

Bolaget har för avsikt att ingå ett hyresavtal med Kunskapsskolan omfattande cirka 5.000 kvm av befintlig byggnad till skolverksamhet i Projekt Bakaxeln i Nacka.

- Vi är väldigt glada över denna avsiktsförklaring för skolverksamheten i Nacka, vilket utgör ett viktigt första steg i utvecklandet av denna fastighet, som även planeras att innehålla bostäder. På så sätt kommer vi att bidra till att skapa den livfulla stadskaraktär som är ambitionen med hela området kring Värmdövägen och Alphyddevägen, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties har även ingått en avsiktsförklaring avseende köp av en bostadsportfölj i norra Sverige för 110 Mkr där portföljens hyresvärde för 2020 uppgår till cirka 20 Mkr.

– Denna avsiktsförklaring är helt i linje med vår strategi att skapa stabila kassaflöden och samtidigt fortsätta utveckla fastighetsprojekt. Båda dessa affärer återspeglar vår resa mot ett mer renodlat förvaltnings- och utvecklingsbolag där vi tar avstamp inom såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling, fortsätter Oscar Engelbert.

Oscar Properties har för avsikt att ingå hyresavtal med Kunskapsskolan för skolverksamheten i Nacka senast den 28 februari 2021. Gällande portföljen i norra Sverige kommer parterna att ingå bindande avtal innan 15 december 2020, villkorat av finansiering.