26 april 2024
fredag, 04 december 2020 12:43

Willhem säljer fem fastigheter i Borås till Estea

Skrivet av 

 

 

 


Johan Eriksson, vd för Estea AB.

 

 

 

 

 

 

 


Willhem AB har ingått avtal om försäljning av fem samhällsfastigheter i Borås. Överenskommet fastighetsvärde är 221,5 Mkr och köpare är Estea Omsorgsfastigheter AB.

Affären avser fem fastigheter belägna i centrala Borås. Fastigheterna är idag fullt uthyrda till Borås stad för verksamheter som äldreboende, LSS-boende och HVB-boende. Avtalslängderna varierar, men portföljen som helhet har en hyresviktad återstående löptid om 5,3 år.  Den årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheterna beräknas uppgå till cirka 11,8 Mkr.

– Förvärvet innebär att fondens portfölj växer ytterligare med en långsiktig kommunal hyresgäst i en intressant region. Fastigheterna, som i huvudsak är belägna i stadskärnan, bedöms ge ett förutsägbart och stabilt kassaflöde, i kombination med identifierad utvecklingspotential, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

Han fortsätter:
– Vi har i och med detta förvärv effektivt allokerat kapitalet från den emission vi genomförde tidigare i höst. För att ta tillvara på de möjligheter vi ser i marknaden, och det stora intresse vi mött från investerare, öppnar vi nu fonden för ytterligare investeringar genom en emission.

Morris Law
har agerat legal rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter AB i samband med förvärvet.

Den totala uthyrningsbara arean i affären är 6.616 kvm och samtliga fastigheter i portföljen klassas som samhällsfastigheter. Anledningen till försäljningen är Willhems inriktning mot att äga och förvalta bostadsfastigheter.

Frånträde beräknas ske den 15 december 2020. Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.