27 april 2024
fredag, 27 november 2020 13:01

Stenhus Fastigheter köper logistik för 175 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stenhus Fastigheter i Norden köper fastigheterna Radion 1 och 3  i Kumla samt Vimmerby 3:314  i Vimmerby. Affären sker genom två bolagsförvärv inom segmentet lager/industri och säljare i respektive affär är svenska privata aktiebolag. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen beräknas till totalt 175 Mkr, inklusive förvärvskostnader, och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till totalt 180 Mkr.

Tillträde sker den 1 december 2020. Förvärven finansieras helt med bolagets tillgängliga medel och förutsätter således ingen ny finansiering.

Fastigheterna är strategiskt belägna i Kumla samt Vimmerby och omfattar totalt drygt 48.000 kvm uthyrningsbar area. Den huvudsakliga verksamheten är lager och logistik. Snittdurationen på hyreskontrakten är 7,2 år med stabila hyresgäster, vilket ger starka kassaflöden över tid i enlighet med Stenhus strategi. Uthyrningsgraden är cirka 99 procent.

Bland hyresgästerna finns bolag som VIDA, PostNord, Nittion93, Aura Lightning och Jordbruksverket. Genom förvärven ökar Stenhus Fastigheters hyresintäkter med drygt 21 Mkr, vilket innebär en ökning av förvaltningsresultatet om cirka 39 procent.

Elias Georgiadis
, vd för Stenhus Fastigheter, säger i en kommenterar:
– Det är väldigt kul att få presentera våra första förvärv efter vår börsdebut. De fastigheter vi köper ligger helt i linje med vår strategi och affärsplan och dessa förvärv utgör startskottet på vår tillväxtresa. Detta är extra spännande med förvärvet i Vimmerby då Stenhus Fastigheter tar ytterligare ett steg i sin hållbarhetssträvan. Tillsammans med en av hyresgästerna tar vi hand om det spillvirke som uppstår i produktionen. Detta omvandlas till flis för användning i egen flispanna på fastigheten. På detta sätt förser vi cirka 35.000 kvm med värme via internt fjärrvärmenät.