27 april 2024
fredag, 27 november 2020 12:18

Annehem Fastigheter noteras

Skrivet av 

 

 

 


I mars 2020 utsågs Jörgen Lundgren tlll vd för Annehem Fastigheter. Lundgren har bland annat tidigare varit vd för Norrporten, vd för Catellum Region Norr och vd för Solnaberg Property.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har beslutat att Annehem Fastigheter AB uppfyller gällande noteringskrav. Första dag för handel i B-aktierna i Annehem Fastigheter på Nasdaq Stockholm beräknas bli den 11 december 2020. Ett prospekt för upptagande av B-aktierna i Annehem Fastigheter till handel på Nasdaq Stockholm beräknas att publiceras den 2 december 2020.

I mars 2020 utsågs Jörgen Lundgren till vd och Jan Egenäs till CFO för Annehem Fastigheter. Lundgren har bland annat tidigare varit vd för Norrporten, vd för Catellum Region Norr och vd för Solnaberg Property.


Peabs styrelse har enligt extra bolagsstämmans fastställt avstämningsdag för utdelningen av aktierna i Annehem Fastigheter till den 9 december 2020. Sista dag för handel i Peabs aktier inklusive rätt att erhålla aktier i Annehem Fastigheter blir den 7 december 2020. Från och med den 8 december 2020 kommer Peabs aktier att handlas utan rätt att erhålla aktier i Annehem Fastigheter. Utöver att vara registrerad som aktieägare i Peab på avstämningsdagen för utdelningen behöver aktieägare inte vidta några åtgärder för att erhålla aktier i Annehem Fastigheter.

Peab höll den 12 november en extra stämma där aktieägarna beslutade att dela ut samtliga aktier i Annehem Fastigheter till aktieägarna i Peab. Utdelningsration är 1:5, vilket innebär att en (1) aktie i Peab medför rätt till en (1) aktierätt av samma slag i Annehem Fastigheter, varvid fem (5) aktierätter ger rätt till en (1) aktie av samma slag i Annehem Fastigheter.