2 maj 2024
torsdag, 26 november 2020 15:05

SPG bygger 256 hyresrätter i Strömstad

Skrivet av 

 

 

 


Scandinavian Property Group (SPG) låter nu Betonmast bygga 256 hyresrätter med investeringsstöd i Strömstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scandinavian Property Group (SPG) har ingått totalentreprenadavtal med Betonmast om uppförandet av 256 hyresrätter i Strömstad. Projektet innebär en konvertering av ett gammalt industriområde beläget i anslutning till Strömstads centrum där SPG ska bygga hyresrätter med investeringsstöd.

Totalt är det två separata kvarter som uppförs med 162 lägenheter i den första etappen och 94 lägenheter i den andra etappen. Bostäderna färdigställs successivt och det sista kvarteret kommer vara klart för inflyttning våren 2023.

– SPG förvärvade projektet i Strömstad under hösten 2018 då detaljplaneprocessen var pågående och vi har sedan dess arbetat intensivt med att säkerställa ett genomförande av projektet. SPG kommer nu etappvis påbörja byggnationen och tillföra Strömstad cirka 250 nya hyresrätter, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor i Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel. SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.