3 maj 2024
måndag, 24 augusti 2020 14:17

Söders första ICA Kvantum vid Rosenlundsparken

Skrivet av 

 

 

 


Nya ICA Kvantum, om 2.300 kvm, öppnar på Magnus Ladulåsgatan 40 på Södermalm den 14 oktober.
ICA Kvantum på Södermalm är den andra butiken för ICA Kvantum i Stockholms innerstad efter ICA Kvantum Kungsholmen.

 

 

 

 

 

 


Den 14 oktober 2020 öppnar ett helt nytt ICA Kvantum dörrarna på Magnus Ladulåsgatan 40 på Södermalm i Stockholm. Det är Stockholmshem som har tecknat avtal med ICA Sverige AB om 2.300 kvm för dagligvaruhandel på Södermalm.

Stockholmshem förädlar kvarteret Linjalen på Åsögatan intill Magnus Ladulåsgatan och Swedenborgsgatan. Samtidigt förnyas den intilliggande Rosenlundsparken på Södermalm. Projektet innebär en större ombyggnad av gårdsytor och iordningsställandet av lokaler i bottenplanet av fastigheten.

I fastigheten inryms också drygt 450 befintliga bostadslägenheter. Den intilliggande nyproduktionen omfattar 200 nya bostäder.

Den 2.300 kvm stora butiken kommer att ha känslan av en matmarknad och erbjuda allt från en stor färskvarudisk till bistro med föränderlig meny. ICA Kvantum Södermalm kommer att erbjuda det största ekologiska och  lokalproducerade sortimentet i innerstan, ha en nollvision för matsvinn samt verka för att vara en kraft för hållbarhet på Söder.

ICA Kvantumbutiken på Södermalm är den andra i Stockholms innerstad efter ICA Kvantum Kungsholmen. Butiken kommer att ligga i hjärtat av Södermalm vid Rosenlundsparken. Den har dubbelt så stor yta som vanliga innerstadsbutiker och utbudet är både bredare och spetsigare. I bistron serveras tillagad mat efter säsong med ambition att ta tillvara på matsvinn. Dessutom erbjuds utvalda ölsorter och viner i anslutning till bistron. I butikslokalerna finns även Apotek Hjärtat och ett parkeringshus med laddningsstationer för elbilar.

– Vi kommer erbjuda allt från finaste frukt och grönt – det största sortimentet av ekologiskaoch lokalproducerade produkter i stan – till fisk, kött och chark över disk. Dessutom serverar vi lagad mat i vår helt egna bistro med tillhörande öl- och vinbar. Det vi serverar kommer i största mån att komma från butiken, allt för att minska matsvinnet. Vi vill göra det enkelt för söderborna att välja rätt och inspirera till mer hållbara val, säger Thomas Bergman, handlare på ICA Kvantum Södermalm.

Den nya ICA Kvantumbutiken på Södermalm kommer att ha stort fokus på hållbarhet. Bland annat genom stans största ekologiska och lokalproducerade utbud, nollvision för matsvinn, miljömärkta personalkläder och laddningsstationer för elbilar. Som ett led i denna satsning har även Joakim Metz, tidigare butikschef på Paradiset, rekryterats. Butiken drivs av Thomas och Frida Bergman. Thomas Bergman har tidigare drivit ICA Supermarket i Salem.