20 september 2021
fredag, 03 juli 2020 17:47

Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl avgår

Skrivet av 

 

 

 


Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl avgår i sommar, bland annat på grund av anhållandet och den långa häktningen för misstankarna om grovt insiderbrott.

 

 

 

 


Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl avslutar sin anställning under sommaren 2020. Orsaken är enligt ett pressmeddelande att han på grund av anhållandet och den långa häktningen, där åklagaren misstänker honom för grovt insiderbrott, känner trötthet och har svårigheter att tillhandahålla det engagemang som tjänsten som ekonomidirektör kräver. Detta bristande engagemang i kombination av att han i augusti 2020 blir 63 år, innebär att han tillsammans med Balders vd Erik Selin kommit överens om att under sommaren 2020 avslutar sin anställning.

Fastighets AB Balder är skyldigt att offentliggöra denna information enligt EU:s förordning om marknadsmissbruk.

Magnus Björndahl tillträdde som CFO i Balder år 2008 då han lämnade AF-bygg där han hade varit vice vd.  Björndahl efterträdde Ulf Johansson som blev CFO på Stena Fastigheter AB.

Magnus Björndahl satt i häkte tillsammans med Balders finanschef Marcus Hansson under en lång tid, nära 2 månader, från den 29 maj till den 24 juni 2020.

 

Brottsmisstankarna om grovt insiderbrott kvarstår mot Marcus Hansson och Magnus Björndahl. Se länk.