28 april 2024
onsdag, 17 juni 2020 12:06

KlaraBo rekryterar Jenny Appenrodt som CFO

Skrivet av 

 

 

 

 


 



Rekryteringen av Jenny Appenrodt (bilden) innebär att hon blir ny CFO i KlaraBo.  Hon kommer närmast från KKR:s portföljbolag Hilding Anders där hon arbetat som finanschef de senaste sju åren. KKR är ett av världens största riskkapitalbolag. Dessförinnan har hon haft flera ledande finans- och ekonomibefattningar bland annat på sport- och friluftskoncernen Thule.  Jenny Appenrodt tillträder sin nya roll senast i december 2020.

– Vi är glada att kunna rekrytera Jenny som har bred erfarenhet från olika koncernfunktioner inom finans, ekonomi, skatt och legalt. Jenny blir en rejäl förstärkning i vårt fortsatta arbete med att bygga upp organisationen och jag ser fram emot att välkomna henne till oss, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

– KlaraBo har på kort tid utvecklats till en betydande aktör inom förvaltning och förädling av hyresbostäder. Bolaget har också en intressant projektportfölj med egenutvecklade, miljövänliga bostäder som huvudsakligen byggs i trä. Jag ser verkligen fram emot att få ansluta till teamet och vara med på den fortsatta utvecklingsresan,  säger Jenny Appenrodt.

Efter ett förvärv i Trelleborg tidigare den här månaden, hel- eller deläger samt förvaltar KlaraBo sammanlagt 2.680 hyreslägenheter samt tillhörande lokaler över hela landet, motsvarande cirka 20. 000 kvm. Därtill har bolaget byggrätter motsvarande över 1.000 lägenheter i olika planskeden.


Då KlaraBo långsiktigt ser goda tillväxtmöjligheter har bolaget i syfte att finansiera fortsatt tillväxt, börjat förbereda en ägarspridning där notering 2021–2022 är ett alternativ.