28 april 2024
onsdag, 17 juni 2020 11:57

Lars-Göran Dahl lämnar Diös för Skistar

Skrivet av 

 

 

 

 


 



Rekryteringen av Lars-Göran Dahl (bilden) innebär att han blir ny fastighetsutvecklingsdirektör i Skistar den 1 september 2020. SkiStar gör fler förändringar i koncernledningen som ett led i bolagets arbete med att effektivisera driften av skidanläggningarna och förstärka fastighetsaffären. Förutom Lars-Göran Dahl rekryteras även Niclas Sjögren-Berg som operationell direktör med ansvar för destinationsdrift på SkiStars samtliga destinationer från den 1 september. Samtidigt lämnar de fem destinationscheferna samt den tekniska direktören SkiStars koncernledning. Övriga befintliga koncernledningsmedlemmar kvarstår.


Lars-Göran Dahl,
född 1961, är styrelseledamot i SkiStar AB sedan årsstämman 2019 och arbetar sedan 2014 som fastighets- och transaktionschef på Diös. Han är civilekonom och har tidigare bl.a. varit ansvarig för Riksbyggens kommersiella verksamhet i Sverige. När han tillträder sin tjänst i SkiStar den 1 oktober 2020 och kommer han även att ingå i koncernledningen. I och med detta väljer Lars-Göran Dahl att nu lämna sitt uppdrag i SkiStars styrelse och ersättningsutskott. Eventuell ersättare i styrelsen och utskottet kommer att väljas i samband med årsstämman i december.

Niclas Sjögren-Berg
, som varit anställd i SkiStar i olika roller sedan 1989, är idag SkiStars destinationschef i Åre och medlem av koncernledningen.

– Vi har lärt känna Lars-Göran genom hans uppdrag i vår styrelse och ser fram emot att ta del av hans långa och gedigna erfarenhet av fastighetsutveckling och exploatering. Niclas har en unik branscherfarenhet och kunskap om SkiStar, varför det känns väldigt bra att han tillträder denna viktiga roll framöver. Syftet med förändringarna i koncernledningen är att ge bättre förutsättningar för att fokusera på strategiska frågor, digitalisering och hållbarhet samt att förstärka synergierna mellan destinationerna, säger SkiStars vd Stefan Sjöstrand, i en kommentar.

SkiStars koncernledning kommer från och med den 1 september 2020 bestå av Stefan Sjöstrand, verkställande direktör, Anders Örnulf, ekonomi- och finansdirektör, Mathias Lindström, kommersiell direktör, Sofie Arnell, bolagsjurist och IR-ansvarig, samt Niclas Sjögren Berg, operationell direktör. Lars-Göran Dahl, fastighetsutvecklingsdirektör, är medlem av koncernledningen vid sitt tillträde den 1 oktober 2020.