7 maj 2024
torsdag, 06 februari 2020 13:19

Catella Real Estate köper i Nürnberg för 1,37 Mdr

Skrivet av 

 

 

Fastigheten ”Auf AEG” på Fürther Straße i östra Nürnberg omfattar cirka 50.000 kvm.


 

Catella Real Estate AG har förvärvat fastigheten ”Auf AEG” på Fürther Straße i östra Nürnberg för cirka 130 MEUR, cirka 1,37 Mdr kr, på uppdrag av tre specialfonder och ett enskilt mandat. Fastigheten har en total uthyrbar yta om cirka 50.000 kvm. Säljare av fastigheten är MIB AG, ett investeringsbolag i Berlin.

Den förvärvade fastigheten ”Auf AEG” var tidigare en lokal för AEG i Nürnberg och som upphörde med sin produktion i mars 2007 efter mer än 90 år på platsen. Sedan dess har MIB Colored Fields GmbH, genom att uppgradera fastigheten, avtalat nya kontrakt med välkända hyresgäster, som SIEMENS, Adidas, Eschenbach Optik, IT-företaget Bechtle, TÜV Süd Academy och Friedrich Alexander University av Erlangen-Nürnberg.

Fastigheten har expansionsmöjligheter som Catella Real Estate AG avser att genomföra för att ytterligare öka värdet på ”Auf AEG”. För Catella Real Estate AG är transaktionen tillsammans med ett individuellt mandat den första i sitt slag.

– Förnyelsen av den tidigare AEG-fastigheten är exakt i linje med den hållbara investeringsstrategi som vårt företag bedriver med övertygelse, säger Henrik Fillibeck, från styrelsen i Catella Real Estate AG.

– Lokaler med högkvalitativa hyresgäster som här i Nürnberg, är ett bra exempel på hur attraktiva sekundära platser överensstämmer med en väl genomtänkt förvärvsstrategi i nuvarande marknad, tillägger Stefan Balzer, Catella, Head of Acquisition Germany.

Catellas juridiska rådgivare var  Linklaters LLP.