7 maj 2024
torsdag, 06 februari 2020 12:08

Emanuele Bena går från JP Morgan till NREP

Skrivet av 

 

 

Emanuele Bena, tidigare CEO för JP Morgan EMEA, är en ny partner och kapitalmarknadschef för NREP i London.


Emanuele Bena, tidigare CEO för JP Morgan EMEA, har anslutit sig till NREP som partner och kapitalmarknadschef. Han kommer att verka från NREP:s nya kontor i London och han är den nordiska fastighetsinvesterarens första icke-nordiska partner.

NREP som förvaltar fastighetstillgångar om cirka 4 miljarder euro säger i ett pressmeddelande att utnämningen av Bena ska stödja bolagets regionala och internationella investeringsmöjligheter och öka dess tillgängliga finansieringsalternativ.

Claus Mathisen, vd för NREP, säger:
– Vi lämnade 2019 med ett rekordmässigt investeringsresultat och våra framtida möjligheter är betydande.
När vi strävar efter att förverkliga NREP: s fulla potential kommer en förbättring av finansieringskällor att vara nyckeln.

Mathisen säger att Bena har varit med JP Morgan i 15 år och han kommer att bidra med en betydande kapitalmarknadserfarenhet, som är ett värdefullt stöd för såväl för struktur- som M&A-transaktioner.

Emanuele Bena säger:
– De nordiska länderna är bland de mest aktiva på fastighetsmarknaderna i Europa om vi ser till antalet aktörer och till antalet transaktioner. Trots detta har aktörerna från de  internationella kapitalmarknaderna historiskt sett varit relativt underrepresenterade i de nordiska länderna – dels på grund av skillnader i nationell lagstiftning, dels på grund av stark konkurrens från inhemska etablerade aktörer.

Emanuele Bena anställdes i JP Morgan i augusti 2004. Han var CEO för JP Morgan EMEA från år 2014.