29 april 2024
tisdag, 04 februari 2020 13:23

Scandic och B&L bygger stort hotell i Frankfurt

Skrivet av 

 

 

I Frankfurts Ostend, vid floden Main, utvecklar B&L-gruppen i Hafenpark en stadsdel efter ett koncept som är utformad av AS + P. arkitekter  I Hafenpark ska ett stort konferenshotell byggas för Scandic samt cirka 570 bostäder och en hög kontorsbyggnad.

 

 

 


Scandic Hotel öppnar år 2002 ett av Frankfurts största konferenshotell omfattande cirka 23.000 kvm och med totalt 505 rum.

 

 


Från vänster vid byggstarten av Scandics konferenshotell  med 505 rum vid Hafenpark syns:
Schutzbach (Scandic), M. Teigeler (AS+P Architects), B. Herrmann (B&L Gruppe), M. Hunscher (Leiter Stadtplanungsamt Frankfurt), H. Teherani (Hadi Teherani Achitects), Th. Lupp (Adolf Lupp GmbH + Co. KG), M. Schick (Bauwens Construction).



B&L har för Scandics räkning byggstartat ett konferenshotell med 505 rum vid Hafenpark i Frankfurt, bara några meter från floden Main. Intill hotellet, som blir ett av de största i Frankfurt ska B&L även bygga 288 lägenheter med fantastisk utsikt över Main och Frankfurts skyline.  Byggnadskomplexen har ritats arkitekten Hadi Teherani och B&L-gruppen i Hamburg ansvarar för hela utvecklingen av Hafenpark i Frankfurt.

– Jag är mycket nöjd med att förverkligandet av att kvarteret Hafenpark nu fortskrider, säger Mike Josef, planchef för staden Frankfurt am Main. Allt som tillhör ett livligt stadsdistrikt skapas här på ett utmärkt läge, i en bra blandning av lägenheter, hotell, kontor, affärer, restauranger och ett daghem.

– Vi mycket glada över den arkitektoniska designen, säger Thorsten Testorp, utvecklingschef för B&L-gruppen. Med sin vision om ett exklusivt, urbant sätt att leva, skapar Hadi Teherani ett landmärke som kommer att skapa identitet för sina invånare och hela Hafenpark-kvarteret.

– Vi ser oss själva med vårt hotell som en del av Hafenpark-kvartalet, varför vi vill skapa en varm och inbjudande atmosfär. Scandic står för hållbarhet, tillgänglighet och inkludering – dessa värden, inspirerade av lokala influenser, i kombination med skandinavisk design, kommer också att uttryckas här i Hafenparken, säger Michel Schutzbach, chef för Scandic Hotels i Tyskland.

I nära samarbete med staden Frankfurt bygger även B&L-gruppen bostäder i området mellan Europeiska Centralbanken och Osthafen. Byggstarten i området markerar början av en andra etapp med en total golvyta om cirka 62.500 kvm, varav Scandic Hotel står för cirka 23.000 kvm medan bostadsdelen står cirka 39.500 kvm. Öppningen av Scandic ska ske år 2022,  medan bostäderna beräknas vara klara för inflyttning år 2023.

Scandic Hotels

Med ett nätverk på nästan 280 hotell med 57.000 rum i sex länder och 18.000 anställda, är Scandic Nordeuropas största hotellkedja. Med 2,7 miljoner medlemmar är ”Scandic Friends” det största kundprogrammet i den skandinaviska hotellbranschen.

B&L
B&L-gruppen i Hamburg har stått för projektutveckling av hög kvalitet i hela Tyskland i 50 år som till exempel KÖ-Bogen II i Düsseldorf, köpcentrumen Wandsbek Quarree och Mercado i Hamburg, Lago i Constance, kommersiella byggnader i många stora tyska städer och Holzhafen-kvarteret i Hamburg. Många hotellprojekt har genomförts över hela Tyskland.