29 april 2024
tisdag, 04 februari 2020 10:53

BoKloks första kontrakt i Storbritannien

Skrivet av 

 

 

Jonas Spangenberg, vd för BoKlok.

 


BoKloks brittiska gren, BoKlok UK Ltd, har tecknat sina första kontrakt gällande markområden sedan lanseringen i Storbritannien 2019. Tillsammans kommer dessa områden att skapa cirka 400 bostäder, med förbehåll för att bygglov godkänns. Detta blir de första tre utvecklingsområdena för BoKlok i Storbritannien. De är belägna i södra och sydvästra England, närmare bestämt i Worthing, Bristol och Peacehaven.

Genom industriella byggmetoder kan priserna hållas nere. Merparten av de nya bostäderna kommer att säljas direkt till privatpersoner medan en mindre del kommer att säljas till lokala myndigheter och bostadsföreningar, så kallade housing associations, för att ingå i deras sociala bostadsprogram.

– Vi är så klart väldigt glada för det här. Det är verkligen en första milstolpe för vår verksamhet i Storbritannien. Vi är tacksamma för samarbetet med partners och lokala myndigheter, som har stöttat oss och delar vår vision om hållbara hem till ett lågt pris, för alla, nu även på den brittiska marknaden, säger Jonas Spangenberg, vd för BoKlok.

Det första området med hem från BoKlok i Storbritannien beräknas stå klart under 2021.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. BoKlok bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok kombinerar Skanskas gedigna erfarenhet av att bygga hus med IKEAs gedigna erfarenhet av att inreda dem. Tillsammans bygger de kloka bostäder, lägenheter och radhus för människor som vill bo bra i ett eget hem men ändå ha pengar över till annat.