9 maj 2024
måndag, 03 februari 2020 13:44

Mengus köper vakans i Huvudsta

Skrivet av 

 

 

Mengus köper fastigheten Sparrisen 2  i Huvudsta, Solna, omfattande 12.700 kvm, med en vakans om 35 procent.





Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar den delvis vakanta kontorsfastigheten Sparrisen 2. Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus. Säljare är Stockholm Real Estate, grundat av Bo Haglund och Mats Almér, tillsammans med Stockholm Corporate Finance år 2013.

Fastigheten Sparrisen 2, som bland annat Balder sålde i juni 2014, och som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand och har direktaccess till tunnelbanestation. Total uthyrningsbar area är cirka 12.700 kvm. Vakansen uppgår idag till cirka 35 procent och resterande ytor hyrs av ett tiotal hyresgäster med Unilabs och TeamOlmed som de största. Köpeskillingen är har inte publicerats men Fastighetsaktien bedömer den till cirka 300 Mkr.


– Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling, säger Björn Lindahl, senior partner på Mengus.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.