29 april 2024
måndag, 03 februari 2020 11:13

Niam köper handelsplatsen #Bernstorp

Skrivet av 

 

 

#Bernstorp, en mil norr om Malmö, består av fyra fastigheter om drygt 48.500 kvm uthyrningsbar area med 16 hyresgäster

 

 

Niam har förvärvat handelsplatsen #Bernstorp utanför Malmö. Någon köpeskilling har inte meddelats. Anläggningen består av fyra fastigheter om drygt 48.500 kvm uthyrningsbar area med 16 hyresgäster där de största är Bauhaus, City Gross, Elgiganten, Leos Lekland och Jula. På handelsplatsen färdigställs för närvarande två nya restauranger för McDonald’s och KFC, Kentucky Fried Chicken. Säljare är Aberdeen Standard Investments som har haft Savills och Linklaters som rådgivare.

Standard Life Investments Real Estate Club III förvärvade fastigheten i maj 2017 av AXA Real Estate och Aberdeen Standard Investment har byggt ut handelsplatsen till drygt 48.000 kvm. Det var Skanska som byggde Stora Bernstorp omfattande 35.000 kvm år 2007 i Burlöv, en mil norr om Malmö och det var Skanska som sålde handelsplatsen till AXA
.

 

Det finns idag 16 butiker i #Bernstorp som är Bauhaus, City Gross, Elgiganten, Stadium Outlet, Jula, Jysk, Leo’s Lekland, Intersport, Sängjätten, OKQ8 och Börjes Tingsryd. Tidigare har Media Markt och Coop funnits på handelsplatsen. #Bernstorp förvaltas av Newsec Asset Management.

Fredrik Jonsson
, vd för Niam säger:
– Vi är glada över att ha förvärvat en väl fungerande handelsplats med en stark hyresgästmix. Aberdeen Standard Investments i samarbete med RED har lyckats väl i att utveckla #Bernstorp till en långsiktigt attraktiv handelsplats väl positionerad på Malmömarknaden.