22 juni 2021
onsdag, 08 januari 2020 18:50

Qatars shejk säljer hotell i London för 2,8 Mdr

Skrivet av 

 

Sanderson Hotel, med 5 stjärnor, har 150 rum på 50 Berners Street i London.

 

 


Hotel St Martin’s Lane, med 5 stjärnor, har 204 rum på 45 St Martin’s Lane Charing Cross, London.

 


Den tidigare premiärministern i Qator, shejk Hamad bin Jassim Al Thani, har godkänt att sälja två hotell i London för 255 miljoner pund, cirka 2,8 Mdr kr, till Vivion Investments, rapporterar Bloomberg. Vivion, ett fastighetsbolag från Israel som ägs av fastighetsmogulen Amir Dayan, köper hotellen Sanderson och St. Martins Lane. Shejk Hamad förvärvade de två hotellfastigheterna för cirka åtta år sedan för 192 miljoner pund, rapporterade Times vid den tidpunkten.

Vivion har kommit överens om att köpa två hotelltillgångar på ett utmärkt läge i London för en total kostnad på 255 miljoner pund, meddelade Vivion i ett uttalande på sin webbplats fredag, utan att namnge fastigheterna eller säljaren. En representant för företaget vägrade att kommentera meddelandet ytterligare.

Representanter för shejk Hamad svarade inte omedelbart på begäran om kommentar. En representant för Jones Lang LaSalle Inc., som mäklade försäljningen, vägrade att kommentera. Shejk Hamad, ofta kallad HBJ, fungerade som Qatars premiärminister 2007–2013 och han har varit en stor investerare i lyxfastigheter. Shejk Hamad annonserade om att de två hotellfastigheterna i London var till salu under sommaren 2019, tillsammans med en fastighet i Paris. Bloomberg har under förra veckan rapporterat att shejk Hamad köper fastigheten Montage Beverly Hills Hotel i Los Angeles för 400 miljoner dollar.

Vivion, som är en del av ett nätverk av fastighetsbolag som ägs av Amir Dayan, har köpt brittiska hotell sedan år 2018. Bolaget ägde 55 brittiska hotell och 38 fastigheter i Tyskland per 30 juni 2019. Portföljen värderades till 2,9 miljarder euro, cirka 30,5 Mdr kr.