20 juli 2024
fredag, 20 december 2019 14:40

Fabege i avtal med TietoEVRY om 22.000 kvm

Skrivet av 

 

Tillsammans med Fabege, Solna Stad och AIX Arkitekter utvecklar Strategisk Arkitektur Arenastadens östra delar projektet Första parkett som innehåller kontor och nytt badhus för Solnaborna. Byggnaden blir ett landmärke som markerar Arenastadens östra port och samtidigt manifesterar det nya badhuset. Planarbetet inleddes i början av 2017 och i oktober 2018 togs första spadtaget.

 Ett atrium i Första parkett.

 

Tieto och EVRY, som precis fått klartecken för sin sammanslagning av två av Nordens största IT-leverantörer, har beslutat att samla sina verksamheter i Stockholm i helt nya lokaler. TietoEVRY har tecknat avtal om cirka 22 .00 kvm i Fabeges pågående projekt Kvarter Poolen, som även inrymmer Solna Stads nya simhall. De får tillträde till sina nya lokaler under det första kvartalet 2022.

Den nya byggnaden, som ritats av Strategisk Arkitektur, har totalt cirka 28.000 kvm uthyrningsbar kontorsyta. TietoEVRY har tecknat avtal för 22.000 kvm och har även en option under byggtiden på ytterligare 6.000 kvm. Byggnaden kommer i enlighet med Fabeges policy att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM- SE och avtalet är ett så kallat grönt hyresavtal där båda parter kommer överens om gemensamma ambitioner för minskad klimatbelastning.

– Vi är verkligen glada över att få välkomna TietoEVRY till Arenastaden. Här får de ett fantastiskt kontor i en byggnad med lockande arkitektur och i en stadsdel som verkligen erbjuder allt. Det kommer att ge mycket goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Avtalet löper på sju år och den årliga hyran uppgår till 70 Mkr. EVRY är hyresgäst hos Fabege redan idag och kommer i samband med flytten att lämna sitt kontor på 9.500 kvm i fastigheten Sliparen 2 i Solna Business Park. (Nettouthyrningseffekten för Fabege blir 47,5 Mkr.)

TietoEVRY blir bland annat granne med ICAs nya huvudkontor i Arenastaden, ett stenkast från såväl Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena, naturområden och bra kollektiva kommunikationer.