13 juni 2024
onsdag, 19 december 2018 13:22

Akademiska Hus rekryterar finanschef

Skrivet av 

Karin Blomstrand.

 

 


Karin Blomstrand har utsetts till ny finanschef på Akademiska Hus efter Agneta Rodosi, som går i pension. Blomstrand har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom bank- och fastighetssektorn och kommer närmast från rollen som Deputy Head of Large Real Estate på Danske Bank och har tidigare varit CFO för Familjebostäder i Göteborg. Hon har även styrelseuppdrag i Stockholmsbolagen AB Svenska Bostäder och AB Stadsholmen.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta för ett bolag som tillsammans med landets universitet och högskolor skapar attraktiva kunskapsmiljöer. Min uppgift blir att leda finansavdelningen i det fortsatta arbetet med att säkerställa finansiering i den svenska och internationella kapitalmarknaden samt hantera de finansiella riskerna, säger Karin Blomstrand.

Karin Blomstrand tillträder sin nya tjänst senast den 6 mars 2019 med placeringsort i Göteborg.

– Karin har rätt kompetens och erfarenhet för att driva Akademiska Hus framgångsrika finansieringsarbete vidare. Det arbetet är en förutsättning för att vi årligen kan investera 2,5–3,0 Mdr kr i ny- och ombyggnationer som stärker Sverige som kunskapsnation, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd på Akademiska Hus.