13 juli 2024
tisdag, 11 december 2018 12:09

Trophi utvecklar Arninge

Skrivet av 
alt
Med ett resecentrum för Roslagsbanan, bussterminal och pendlarparkeringar, befäster Arninge sin position som en av Stockholmsregionens viktigaste handelsplatser.


Trophi Fastighets AB påbörjar nu byggnationen av Arninge Station vilket blir navet i Arninge Handelsområde i Täby kommun. Byggnaden kommer innehålla totalt cirka 35.000 kvm handel tillsammans med service och ett nytt resecentrum för Roslagsbanan. Därtill byggs en ny infart för kunder, en bussterminal, stor pendlarparkering och laddstationer för elbilar. Utvecklingen kommer ske i etapper och bland hyresgästerna i första etappen noteras Systembolaget, Blomsterlandet, XXL och Coop.
    

Genom utvecklingen av Arninge Station befäster Arninge sin position som en av Stockholms viktigaste handelsplatser. Den strategiska platsen vid E18 i norra Stockholm förväntas locka många pendelresenärer som vill ta tåget den sista biten in till Stockholm. Till området kommer 760 nya parkeringsplatser, varav 200 garageplatser för pendlare och laddstationer för elbilar.
    

– Arninge har länge varit ett starkt handelsområde tack vare det strategiska läget. Nu när det kommer finnas ett ännu större flöde av resenärer från kollektivtrafik och den nya avfarten blir Arninge handelsplats ett naturligt nav i norra Stockholm med en möjlighet för både butiksetablering och varumärkesexponering. Vi är glada att redan nu kunna välkomna befintliga hyresgäster till nya lokaler, säger Jan Björk, vd för Trophi.
    

Uthyrningen av Arninge Station sker i samarbete med Herde Förvaltning som är specialiserade på utveckling och förvaltning av handelsplatser.
    

Omsättningen i Arninge handelsområde uppgår redan idag till 2,7 Mdr kr årligen och besöks av 6 miljoner personer. I marknadsområdet finns över 300.000 invånare och enligt Trafikverkets prognoser bedöms årsmedelresande uppgå till drygt 5 miljoner personer år 2030. Efter utbyggnaden och kopplingen till lokaltrafiken ökar betydelsen ytterligare.
    

– Vi ser fram emot att nu börja planeringen av en ny modern stormarknad för våra medlemmar och kunder i Arninge. Butiken ska verkligen utstråla matglädje och göra det smidigare att handla både i butik och för de som vill hämta maten de handlat på nätet på vägen hem, säger Linus Edestav, distriktschef för Stockholm Norr på Coop Butiker och Stormarknader.