2 mars 2024
torsdag, 06 december 2018 12:52

Nordika rivstartar i Kista

Skrivet av 
alt
Fastigheten Reykjavik 1 i Kista omfattar totalt cirka 32.000 kvm uthyrningsbar yta.


Nordika Fastigheter gör sin första uthyrning i sin nyförvärvade fastighet Reykjavik 1 i Kista. Avtal har tecknats med Munters, som hyr 3.000 kvm kontor och labbytor med inflyttning våren 2019. 
    

Fastigheten Reykjavik 1 förvärvades i september i år från Starwood och omfattar cirka 32.000 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheten består av två byggnader, där halva fastigheten hyrs av Ericsson och den andra halvan stod vakant efter att Tele2 flyttade ut för cirka två år sen.
    

Nordika har sedan tillträdet förberett fastigheten för uppgradering och modernisering vilket redan nu ger resultat i form av kontraktet med Munters.
    

– Det är förstås kul att vi kan rivstarta vårt uthyrningsarbete så snabbt efter tillträdet med en bra första hyresgäst. Vi har ju nyligen påbörjat omställningsarbetet för att skapa attraktiva och bra lokaler. Läget i Kista och fastighetens unika kvalitéer gör att vi tror att vi kommer kunna hyra ut fastigheten i ett bra tempo, säger Robert Högström, fastighetschef på Nordika.
    

Sedan starten 2011 har Nordika köpt fastigheter till ett värde om cirka 5 Mdr kr och bolaget befinner sig i en expansiv fas med planer på att förvärva för ytterligare 2-3 Mdr kr inom kommande 12-24 månader. Nordika har blivit välkänt för att ta sig an komplexa fastigheter där bolagets engagemang för förvaltning och utveckling skapar långsiktigt välfungerande fastigheter.